Avokádová krémová polévka

avokado-krem-2Avokádo je přátelskou dobrotou

Dají se z něj připravovat mnohé dobrůtky pro vitariány, včetně koprové omáčky, pomazánky anebo polévky s mandlovým mlékem, připraveným doma.

Plod hruškovce přelahodného je výjimečným dochucovadlem i samotným jídlem četných pokrmů. Chutná skvěle i za syrova. Představte si, že na jednom stromě se může urodit na 120 avokád. Spíše ořechová chuť avokáda je pro ovoce zvláštní.

Má protirakovinné účinky. Draslík, měď anebo magnézium jsou minerální látky obsažené v hojném počtu, a to v hojném počtu. Obsahuje dostatek vlákniny. Kyselina olejová, palmitová a linolová nabízí pro tělo přísun v podobě velmi cenných tuků. Avokáda obsahují esenciální mastné kyseliny a proteiny. Také vitamíny C, E, K, H, B3 a B5

Avokádo posiluji srdce, sliznici a je vhodné při nemocech kůže. Reguluje chod jater, močových cest a ledvin. Harmonizuje krevní tlak. Je dokonalou potravinou při dietách. Vřele doporučováno odborníky. Dokáže spalovat kalorie a zabraňuje tak ukládání tuků.

Kdybychom jedli avokádo, tak bychom zhubli více, než při dietě, kde bychom avokádo nejedli. Oleje z avokáda pomáhají pleť hydratovat a darují ji mladistvý vzhled. Suchá a poničená pokožka se s hojivými účinky avokáda lehce spraví. Kosmetika z tohoto ovoce je velkým hitem už po mnoho let. Díky vitamínu E si s avokádem uchováme mladistvou pleť i v pozdním věku.

Avokádová krémová polévka – ingredience pro přípravu:

2 velká avokáda,
šťáva z 1 citrónu,
1 šálek vody,
kopr pro dochucení,
2 stroužky česneku,
Zázvor/Ginger pyré.

TIP: Lze ochutit i lahůdkovým droždím.

Všechny ingredience společně rozmixujeme tyčovým mixérem.

Přejeme dobrou chuť!

 

Show Buttons
Hide Buttons