E-kuchařka DOBRAWTY aneb raw dezerty u vás doma

DSCN6489AUž nějakou dobu jsem si hrozně přála někde shrnout recepty, co jsem vymyslela a přestože jsem   netušila, že to bude docela složitý a časově náročný úkol, neskutečně jsem si to užila.

Rozhodně přiznávám, že jsem neměla ani ponětí, do čeho vlastně jdu. Představovala jsem si to trochu „jak Hurvínek válku“ – vyzkoušet pár receptů, nafotit pár obrázků a pak to celé nějak dát dohromady.

Ale samozřejmě tak jednoduché to nebylo: Zápolila jsem s technikou, nedostatečným osvětlením (zvlášť na podzim, kdy celé dny prší nebo v zimě, kdy se ideální světlo omezí na 1 hodinu denně), nedostatkem inspirace, nepovedenými recepty, selhávajícími mixéry, otrávenými spolubydlícími (neustálá okupace kuchyňského prostoru a rámus z mixérů z vás kupodivu neudělá spolubydlící roku) a hlavně nedostatkem času.

12286167_10207850054718499_1304251258_nABC

Takhle jsem většinou psala – někde v kavárně, kde je klid (vůbec si nevšímejte kafe a sušenky, která není raw :D)

Ale všechny nesnáze jsou k něčemu dobré a já mám pocit, že jsem se toho, díky psaní této knihy, hodně naučila a to nejen o jídle a ingrediencích, ale i o fotografiích (k těm buďte, prosím, shovívaví, ale za recepty dám ruku do ohně :)).

Teď si uvědomuju, že jsem ještě vůbec nezmínila, o jakou kuchařku jde.

Poměrně důležitá informace.

Je to vlastně vitariánská kuchařka pro všechny.

Jedná se totiž o raw dezerty a ty, podle mých zkušeností, milují i zarytí masojedi.
Proč jsem se rozhodla psát právě na téma raw dezerty?

Tady dám všechnu zbytečnou skromnost stranou a řeknu prostě proto, že si myslím, že jsem v tom fakt dobrá. Prostě mi to nějak jde, baví mě experimentovat a také ráda zkouším různé sladkosti, které někde ochutnám, převést do raw verze (viz například raw verze pekanovo-karamelového brownie z kavárny Starbucks, nebo známá kavárenská datlová kostka – oba recepty najdete v kuchařce).

Srandičky při focení

Srandičky při focení

Co bych k tomu ještě řekla, aby to bylo více propagační a méně osobní?

Tak většina raw dezertů z kuchařky je velice snadná a celkem rychlá na přípravu. Například lanýže jsou pochoutkou, kterou si sama poměrně často chystám, protože jsou vynikající a jejich příprava mi zabere asi tak 10 minut. Takže zatímco se vaří oběd, já už mám dezert hotový.

12278180_10207850055918529_482552015_n

Menší ochutnávka

V kuchařce DOBRAWTY naleznete ale také pár náročnějších receptů, kterými můžete ohromit návštěvu (jako například kokosové makronky s malinovou náplní). Doba přípravy se ale většinou prodlužuje pouze tím, že musíte například jednotlivé vrstvy nechat ztuhnout, není to ani tak moc otázka více práce (uff!). 🙂

Takže teď už jen přidám nějaké fotky „z natáčení“ a vám popřeju sladké nepečení dezertů.

Okouzlila Vás tento e-kuchařkou svými dobrůtkami? Právě je vhodný čas na dárky a přípravy netradičních raw sladkostí.  Potřebujete rychle doplnit své zásoby? Navštivte náš e-shop.

POZOR: Objednat si jej můžete na e-mail: dominidol@gmail.com. Cena e-booku je 150 Kč. Autorkou je Dominika Doležalová.

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons