Granátové jablko

Granátové jablko pochází ze Středomoří, kde má pestrou historii. Čím výraznější barva granátového jablka, tím silnější jsou zdravotní výhody tohoto ovoce. Také pevná a neporušená slupka zajistí dokonalou chuť. Granátové jablko patří mezi nejbohatší zdroje antioxidantů mezi ovocem na zemi.

granatove jablkoVysloužilo si status superzdravé potraviny, protože má léčivé vlastnosti, především na kardiovaskulární obtíže.

Zahání vznik ostereopózy, rakoviny. Snižuje krevní tlak a chrání imunitní systém. Snižuje výskyt LDL cholesterolu v krvi. Zjišťuje zdravé trávení a chrání ledviny. Jeho konzumací sílí nejen imunita, ale i chuť do života.

Granátové jablko obsahuje uvnitř shluk semínek, která se občas složitěji konzumují. Na internetu lze najít spoustu návodů, jak je lépe jíst.

Granátové jablko

Vysoký obsah antioxidantůpreventivní účinek na vývoj různých druhů rakoviny a při omlazení.  Granátové jablko zlepšuje strukturu základní živné půdy. Semínka granátového jablka jsou bohaté na látky podporující činnost srdce.

Obsahují vitamíny B1, B3, C, dále vápník, železo, selen, zinek, sacharidy, fosfor a kyselinu elagovou. V hlavní sezóně, od září do prosince, se doporučuje spotřeba čerstvých granátových jablek. Stejně tak šťáva z granátového jablka působí zdravě, sladce a chutně.

Za pozornost stojí, že podle studií 1 sklenička šťávy z granátového jablka obsahuje téměř 3 x více antioxidantů než stejné množství zeleného čaje, červeného vína či pomerančové šťávy. Je pomocník, pro muže, při špatné erekci.

100 gramů má 83 kcal

Důležité nutriční informace pro granátové jablko:

Vitamin C – 16%
Železo – 3%
Draslík – 400 mg

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons