Lesní ovoce v čokoládě

DSCN4864

Nedávno jsem viděla v obchodě banánek v čokoládě a také (pro mě novinku) jahody v čokoládě. Jako malá jsem banánek v čokoládě zbožňovala, zároveň si vzpomínám, jak mě z toho vždycky bolely zuby. Kolik cukru v tom musí být!
Ve stejné chvíli, kdy se mě začaly napadat další nezdravé věci, které by tam kromě cukru mohly ještě přidávat, se mi v hlavě začal formovat nápad, jak udělat něco podobného se skutečným ovocem.

DSCN4858
Vytvořila jsem tedy čokoládové bonbony naplněné směsí z lesního ovoce, které vám v puse krásně vyteče, jakmile rozkousnete čokoládu…
Už se vám sbíhají sliny? Tak do toho. Připravte si ingredience a začneme. Příprava (když nepočítám chlazení v lednici) zabere 10 – 15 minut.

DSCN4841

Ingredience na 15 bonbonu:

DSCN4835

Postup přípravy  lesní bonbóny v čokoládě:

  1. Ovoce a med rozmixujeme v mixéru na kaši
  2. Nalejeme do formy na čokoládu nebo led a dáme zmrazit asi na hodinu.
  3. Dáme do mrazáku vychladit ještě větší talířek.
  4. Připravíme si čokoládu: rozpustíme kakaové máslo ve vodní lázni (dáme vařit hrnec s vodou a na něj položíme tlustostěnnou mísu, ve které máslo rozpustíme)
  5. Přidáme kakao a datlový sirup a jakmile je všechno spojeno sundáme mísu z hrnce.
  6. Čokoládu necháme chvíli odpočívat (asi 15 min), aby trochu vychladla a ovoce nám nerozpustila.
  7. Nyní přichází kritická fáze a musíme postupovat velmi rychle.
  8. Vyndáme z mrazáku z formy na čokoládu ovoce i vychlazený talíř.
  9. Z formy vyndáváme zmrazené bonbony a obalíme v misce s čokoládou (žádné zdržování – obalit a ven). Položíme na vychlazený talíř.
  10. Když máme všechny bonbony obalené, dáme je opět do mrazáku.

Blog Had a Lama má pro vás i další recepty! Podívejte zde

DSCN4860

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons