„Nugátový“ řez

DSCN4556

Při vymýšlení tohoto receptu mě napadlo docenit, jaké je vlastně umění nevařit. Například udělat takový nugátový řez z běžných ingrediencí jde v podstatě samo. Samozřejmě tím nechci snižovat kuchařské umění; jen říkám, že když „vaříte“ vitariánsky, existuje mnoho omezení, která musíte dodržet, aby dezert zůstal raw.

DSCN4563

Právě proto se někdy stane, že to úplně nevyjde. Například konzistence není taková, jakou jste si představovali, nebo vám zákusek úplně neztuhne (Pst! To se mi právě stalo).

Naštěstí vitariáni jsou flexibilní a umí si poradit; dezert proste strčí na pár hodin do mrazáku a mražený nugát (voilà, naprostá novinka, bomba mezi dnešními zákuskovými trendy) je na světě.

DSCN4558

Ingredience:DSCN4541

  • 1 zralý banán,
  • 1 polévková lžíce jakéhokoliv oříškového másla,
  • 2 lžíce javorového sirupu,
  • 2 lžíce raw kakaového prášku,
  • 1 lžíce kokosového oleje (necháme rozpustit),
  • 2 hrsti mraženého lesního ovoce,
  • 2 čtverečky 80% čokolády (na ozdobu; můžete vynechat).

 

 

Postup:DSCN4547

  1. Banán, máslo, javorový sirup, kakao a kokosový olej rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši.
  2. Vlijeme do připravené formy (rozměry 17 cm x 12 cm).
  3. Navrch přidáme mražené lesní ovoce, které mírně vtlačíme do nugátu.
  4. Ozdobíme hoblinkami čokolády (tento krok můžete vynechat).

Celá příprava zabere asi 10 minut. V mrazáku nechejte dezert minimálně půl hodiny. DSCN4549

Doporučení: 5 minut před podáváním vyndejte a nechte trochu „povolit“.

Sledujte další recepty na facebooku Hada a Lamy.

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons