Olivový olej

Olivový olej se používá v gastronomii, ale i farmaceutickém a kosmetickém průmyslu. Mononenasycené kyseliny a kouzelný vitamín E dodávají lidskému organismu svěží a zdravější vzhled. Podporuje trávení a vrací přirozený vzhled vlasům a nehtům. Díky antioxidantům by se měl stát každodenní složkou lidské stravy. Ulevuje bércovým vředům, nervům i pohlavnímu ústrojí. Snižuje onemocnění rakoviny prostaty i prsu. Osvěžuje a je vhodný především pro děti a seniory.

Plný slunce a síly

olivový-olej

Olivový olej

Středomořský klenot je srdcem historie. Nejrozsáhlejší plantáže s olivami nalezneme ve Španělsku, Portugalsku a Itálii. Olivy se sklízejí od října do ledna. Panenské oleje lisované zastudena, do 50 stupňů Celsia, jsou považovány za špičky. Kam se na ně hrabou obyčejné a rafinované olivové oleje. Kvalitní produkt poznáme podle vůně, barvy a chuti.

Olivový olej vás postaví na nohy

Zastudena lisovaný olivový olej má vysoký počet nenasycených mastných kyselin a patří k  nejzdravějším olejům světa. Dát si lžičku olivového oleje denně patří mezi chytré rozhodnutí. V kuchyni se používá přednostně do čerstvých salátů nebo k dušení zeleniny.

Olivový olej je dobrou alternativou každodenního užití a má pozitivní vliv na hladinu cholesterolu v krvi. Snižuje hmotnost a alkalitu těla. Díky jeho konzumaci si lidské tělo lépe poradí s odstraněním nežádoucích látek a špatného cholesterolu.

Pomáhá srdíčku, podporuje trávení a je to výborný antioxidant. Olivový olej se používá i v přírodním léčitelství. Jeho síly se používá v přírodních masážích.

Důležité nutriční informace (na polévkovou lžíci):

Mononenasycené mastné kyseliny – 1,4 g
Polynenasycené mastné kyseliny – 9,8 g

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons