Polévka z červené řepy

Životabudič s jasnou barvou

Červená řepa je kořenová zelenina, která k nám přišla ze Středomoří. Její zajímavou chuť znali již ve starém Římě. Pokrmy z ní jsou delikatesy teplé i studené. Je nezbytnou součástí boršče. Křen, zelí, pomeranč, ořechy anebo jablko jsou její dobří kamarádi, s nimi to červené řepě nejvíce chuťově ladí.

Přínosy červené řepy pro náš organizmus?repa cervena

Nejvíce si ji ceníme pro betain, látku, která zabraňuje kornatění cév a pomáhá fungovat játrům na plné obrátky. To je v dnešní uspěchané době velmi zásadní věc. Močopudné účinky jsou vynikající a vylučují z těla sůl, vytvářejí žluč a mají na svědomí dobrou chuť k jídlu. Ateroskleróza je nemoc, kterou červená řepa zahání, a to velmi úspěšně. Stačí vypít každé ráno sklenici její šťávy, ovšem jen po určitou dobu. Tvoří červené krvinky a stará se tak o dostatek kyslíku v buňkách.

Přispívá k lepší pleti a pružnějším vlasům. Její konzumací si tělo vytváří lepší náladu. Zbavuje tělo zákeřných látek, především v oblasti mozku. Červená řepa obsahuje velké množství vody a nulový cholesterol. Je vhodná pro ženy v období menopauzy a zabraňuje křehkosti kostí, které jsou v tomto období na denním pořádku. Ochraňuje tělo před rakovinou. Pyšní se obsahem kyseliny listové, vitamínu C a draslíku.

Polévka z červené řepy – ingredience:

Na malé kousky nakrájejte 2 červené řepy a jedno jablko.
1  vydlabané avokádo
1 bylinka
Himalájská sůl dle chuti
1 polévková lžíce xylitol (cukr z břízy)
2 stroužky česneku
1 šálek vody

Nahodíme tyčový mixér a jedeme.

TIP:  Můžeme ochutit lahůdkovým droždím. Zkuste nahlédnout i do e-shopu třeba tam najdete další ingredience vhodné pro přípravu dalších pokrmů. Další recepty pro inspiraci.

Přejeme všem dobrou chuť!

7-ucinku-cervena-repa

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons