Rajská polévka

rajcata_napojRajče se pyšní titulem super zdravé potraviny

Dovezl ho k nám Kryštof Kolumbus spolu s jinými pochutinami při objevení Ameriky. Jeho prioritou jsou vitamíny C, beta-karoteny, lykopeny, chrom i draslík.

Najdeme v něm velké množství vlákniny a nulový obsah tuku. Jeho chuť je delikatesní, nejlepší z vlastní zahrádky. Kupované plody ze supermarketů nemají oproti vlastnímu pěstování šanci.

Je prostě geniální, že tak superzdravou potravinu si můžeme snadno vypěstovat sami, protože je velmi odolná.

Rajče je celosvětově známé a oblíbené. Slouží jako prevence a pomáhá při nemocích srdce, cév i prostatě. Hlavně muži by je měli konzumovat. Má silné antioxidační účinky. Pokrmy z něj jsou velmi přitažlivé pro těhotné a kojící matky. Nejenže po rajčatech nepřiberou ani deko, ale jejich vitamínové složení prospívá i miminku.

jei-rawDíky lykopenům chrání srdíčko a zabraňují tak mrtvici. Mají preventivní účinky proti rakovině slinivky, dělohy, jícnu i prsu. Naprosto dokonale detoxikují lidský organismus a zbavují ho škodlivin. Kyselina listová a zinek patří k potřebným složkám hlavně pro těhotné a kojící maminky a jejich děťátka.

Jíst se musí zcela zralá rajčátka, jinak způsobují otravu a nepříjemné žaludeční potíže. Pro všechny, kteří nemají rádi slupku z rajčat, doporučujeme naříznout na krajích a na moment ponořit do horké vody.

Klasická, vynikající a za chvíli hotová rajská polévka.

 

 

rajskaRajská polévka pro vitariána

Ingredience pro přípravu rajské polévky:

  • půl litru šťávy z rajčat
  • 3 lžíce posekané cibule
  • 3 lžíce hrubě semletých ořechů (odmočených)
  • 2 lžíce smetany (Jak si připravit raw smetanu v receptech)
  • pažitka na ozdobu či bazalka a další koření
  • himalájská sůl podle chuti

Vše ve vodní lázni ohřát asi na 42 Celsia (teplota těla).

A hotová je rajská polévka. Přeju všem vitariánům dobrou chuť.

 

Pokud máte tipy, jak polévku vylepšit či další náměty na jinou, napište nám do komentářů 🙂

 

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons