Raw kaše z pohanky
Co vlastně snídají vitariáni? Předpokládám, že většinou nějaké ovoce nebo smoothies. Ne, že by to nebylo dobré, ale nechcete si to trochu zpestřit?
Vyzkoušejte raw kaši z pohanky a ozdobte si ji ovocem, semínky a superfoods. Tuto vydatnou snídani zvládnete bez problémů za 10 minut.
Co budeme potřebovat na 1 porci raw kaše z pohanky?
- 1/2 šálku pohanky,
- vlažnou vodu,
- hrst čerstvých (nebo mražených – v tom případě je necháme mimo mrazák trochu „povolit“) borůvek (popřípadě jakéhokoli jiného ovoce),
- trochu medu nebo sirup z agáve,
- 1 velmi zralý banán nebo 4 čerstvé datle (pokud máte velmi výkonný mixér, mohou být i sušené),
- oříšky, semínka, superfoods na ozdobu.
Postup přípravy raw kaše z pohanky:
- Večer předem si namočíme pohanku ve vlažné vodě. Pokud použujete sušené datle, klidně je namočte také. Vše necháme namočené přes noc.
- Ráno pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a hodíme do mixéru.
- Přidáme banán nebo namočené a využijeme vodu s datlí podle potřeby.
- Rozmixujeme na hladkou kaši.
- Dále nahrubo rozmixujeme borůvky s medem, aby nám vznikla omáčka, v které ale budou kousky ovoce.
- Omáčku nalejeme na kaši.
- Ozdobíme podle libosti. Můžeme pokapat ještě trochou medu nebo jiného sladidla.
P.S:. Snídaně jsou nejlepším jídlem dne (aspoň pro mě :D).