Raw kaše z pohanky

Co vlastně snídají vitariáni? Předpokládám, že většinou nějaké ovoce nebo smoothies. Ne, že by to nebylo dobré, ale nechcete si to trochu 11047020_10206021999178253_2037594303_nzpestřit?

Vyzkoušejte raw kaši z pohanky a ozdobte si ji ovocem, semínky a superfoods. Tuto vydatnou snídani zvládnete bez problémů za 10 minut.

Co budeme potřebovat na 1 porci raw kaše z pohanky?

  • 1/2 šálku pohanky,
  • vlažnou vodu,
  • hrst čerstvých (nebo mražených – v tom případě je necháme mimo mrazák trochu „povolit“) borůvek (popřípadě jakéhokoli jiného ovoce),
  • trochu medu nebo sirup z agáve,
  • 1 velmi zralý banán nebo 4 čerstvé datle (pokud máte velmi výkonný mixér, mohou být i sušené),
  • oříšky, semínka, superfoods na ozdobu.

Postup přípravy raw kaše z pohanky:

  1. Večer předem si namočíme pohanku ve vlažné vodě. Pokud použujete sušené datle, klidně je namočte také. Vše necháme namočené přes noc.

    Propláchnutá pohanka

    Propláchnutá pohanka

  2. Ráno pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a hodíme do mixéru.

    Rozmixovaná kaše

    Rozmixovaná kaše

  3. Přidáme banán nebo namočené a využijeme vodu s datlí podle potřeby.
  4. Rozmixujeme na hladkou kaši.
  5. Dále nahrubo rozmixujeme borůvky s medem, aby nám vznikla omáčka, v které ale budou kousky ovoce.
  6. Omáčku nalejeme na kaši.
  7. Ozdobíme podle libosti. Můžeme pokapat ještě trochou medu nebo jiného sladidla.

P.S:. Snídaně jsou nejlepším jídlem dne (aspoň pro mě :D).

11042629_10206021999818269_863845413_n

 

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons