Raw rajčatová polévka dvoubarevná :-)

Raw rajčatová polévka dvoubarevná

Sezónu rajčat opravdu miluji, není nad sladké vyzrálé rajčátko, jen tak k svačině, připravit si z nich chutný salát, či rovnou polévku :- ) V rajčatové sezóně zahrádkáři, už pomalu neví co s množstvím plodů dělat, tak třeba pozvěte své přátelé na chutnou zdravou letní polévku :), kterou si v jejich společnosti opravdu vychutnáte, neboť rajčata mimo jiné zlepšují náladu, “dobijí vám baterky“ a vyladí figuru do plavek ;-). Navíc vám na letním sluníčku chrání pokožku před UV zářením, a jsou velmi zdraví prospěšná, zabraňují stárnutí buněk a působí preventivně proti civilizačním chorobám. Takže vám přátelé opravdu poděkují 🙂

Tip: Méně vyzrálé rajčátka nechte dozrát za oknem, ať jsou na polévku opravdu slaďoučké. Pokud si chcete své bio rajčátka užívat postupně i po jejich sezóně, dobře postupně dozrávají v chladu vložené do platu od vajíček s kouskem jablka.

 

A nyní k polévce:

Příprava nám zabere asi 15 minut.

Na jednu porci raw rajčatové polévky potřebujeme:

Ingredience pro přípravu polévky:

  • 5 opravdu vyzrálých rajčat
  • menší červená paprika (nemusí být)
  • 1 malý stroužek česneku (pro děti opravdu jen trošičku)
  • bylinky dle chuti (bazalka, saturejka, oregano, tymián)
  • 1 lž. olivového oleje
  • citronová šťáva
  • himálajská sůl
  • na dvoubarevnou verzi ještě sušené paprikové koření, kurkumu a rostlinné mléko.

Snímek1

Postup přípravy raw rajčatové polévky:

  1. Zeleninu umyjeme a nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru.
  2. Přidáme česnek, sůl, olej, citrónovou šťávu a bylinky, vodu přidávat nemusíme, pak bude polévka dostatečně hustá.
  3. Vše rozmixujeme.
  4. Směs šetrně přihřejeme na 40°C, což si můžeme ověřit kuchyňským teploměrem.

Prezentace1

Připraveno k podávání 😀

  1. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami, případně naklíčenou fazolkou munga.
  2. Pro děti, či náročnější strávníky, jež neakceptují kousky slupek a semínek v polévce, doporučuji přecedit přes sítko.
  3. Pro ozvláštnění můžeme směs rozdělit na dvě části, Jednu mírně rozředit rostlinným mlékem (makové, mandlové, sójové) a “přibarvit“ kurkumou. Druhou polovinu necháme bez zásahu, případně dobarvíme paprikovým kořením.

Prezentace111

  DOBROU CHUŤ !

 

 

Show Buttons
Hide Buttons