Raw rajčatová polévka dvoubarevná :-)
Raw rajčatová polévka dvoubarevná
Sezónu rajčat opravdu miluji, není nad sladké vyzrálé rajčátko, jen tak k svačině, připravit si z nich chutný salát, či rovnou polévku :- ) V rajčatové sezóně zahrádkáři, už pomalu neví co s množstvím plodů dělat, tak třeba pozvěte své přátelé na chutnou zdravou letní polévku :), kterou si v jejich společnosti opravdu vychutnáte, neboť rajčata mimo jiné zlepšují náladu, “dobijí vám baterky“ a vyladí figuru do plavek ;-). Navíc vám na letním sluníčku chrání pokožku před UV zářením, a jsou velmi zdraví prospěšná, zabraňují stárnutí buněk a působí preventivně proti civilizačním chorobám. Takže vám přátelé opravdu poděkují 🙂
Tip: Méně vyzrálé rajčátka nechte dozrát za oknem, ať jsou na polévku opravdu slaďoučké. Pokud si chcete své bio rajčátka užívat postupně i po jejich sezóně, dobře postupně dozrávají v chladu vložené do platu od vajíček s kouskem jablka.
A nyní k polévce:
Příprava nám zabere asi 15 minut.
Na jednu porci raw rajčatové polévky potřebujeme:
Ingredience pro přípravu polévky:
- 5 opravdu vyzrálých rajčat
- menší červená paprika (nemusí být)
- 1 malý stroužek česneku (pro děti opravdu jen trošičku)
- bylinky dle chuti (bazalka, saturejka, oregano, tymián)
- 1 lž. olivového oleje
- citronová šťáva
- himálajská sůl
- na dvoubarevnou verzi ještě sušené paprikové koření, kurkumu a rostlinné mléko.
Postup přípravy raw rajčatové polévky:
- Zeleninu umyjeme a nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru.
- Přidáme česnek, sůl, olej, citrónovou šťávu a bylinky, vodu přidávat nemusíme, pak bude polévka dostatečně hustá.
- Vše rozmixujeme.
- Směs šetrně přihřejeme na 40°C, což si můžeme ověřit kuchyňským teploměrem.
Připraveno k podávání 😀
- Servírujeme posypané čerstvými bylinkami, případně naklíčenou fazolkou munga.
- Pro děti, či náročnější strávníky, jež neakceptují kousky slupek a semínek v polévce, doporučuji přecedit přes sítko.
- Pro ozvláštnění můžeme směs rozdělit na dvě části, Jednu mírně rozředit rostlinným mlékem (makové, mandlové, sójové) a “přibarvit“ kurkumou. Druhou polovinu necháme bez zásahu, případně dobarvíme paprikovým kořením.
DOBROU CHUŤ !