Raw řepová polévka
Z řepy připravuji jídlo velmi ráda, abych řekla pravdu tak hlavně proto, že má nádhernou barvu a jídlo tak vypadá skvěle bez jakékoli snahy.
Ale není to jen lákavé zabarvení, čím se řepa může pochlubit. Někteří lidé ji zařazují mezi superpotraviny a mají k tomu dobrý důvod. Nejenže řepa silně stimuluje detoxikaci těla, ale má ještě mnohé další přednosti – například má protizánětlivé a protirakovinné účinky a také snižuje krevní tlak.
Tip: pokud budete nakupovat řepu od farmářů, nechte si i zelenou nadzemní část a klidně ji do mixéru přidejte. Získáte tím další dávku užitečných látek, za které vám vaše tělo jedině poděkuje.
A nyní k polévce:
Příprava nám zabere asi 10 minut.
Na jednu porci raw řepové polévky potřebujeme:
- 1 menší řepu
- 1/2 zralého avokáda
- 1/2 lžičky miso
- 3 malé stroužky česneku
- maličký kousek chilli papričky (na obrázku je celá sušená, ale dejte raději jen půlku, i tak to bude ostré)
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- šťáva z méně než půlky citronu
- hrst dýňových semínek
- 1/2 malé červené cibule (plus 3 kolečka na ozdobu)
- trochu konopných semínek na ozdobu
- kousek zelené části z pórku na ozdobu
Postup přípravy raw řepové polévky:
- Řepu oloupeme, nakrájíme na menší kusy a dáme do mixéru.
- Přidáme vydlabanou půlku avokáda, miso, česnek, chilli papričku, droždí, citronovou šťávu, dýňová semínka, a červenou cibuli.
- Zalejeme (horkou) vodou a rozmixujeme.
- Bude potřeba přibližně 3/4 šálku vody, ale raději přilévejte postupně, až získáte požadovanou konzistenci.
- Servírujeme posypané konopnými semínky, kolečky cibule a na proužky nasekanou zelenou částí z pórku.
Pro více receptů a inspirace sledujte Hada a Lamu na FB.