Raw řepová polévka

Z řepy připravuji jídlo velmi ráda, abych řekla pravdu tak hlavně proto, že má nádhernou barvu a jídlo tak vypadá skvěle bez jakékoli snahy.

Ale není to jen lákavé zabarvení, čím se řepa může pochlubit. Někteří lidé ji zařazují mezi superpotraviny a mají k tomu dobrý důvod. Nejenže řepa silně stimuluje detoxikaci těla, ale má ještě mnohé další přednosti – například má protizánětlivé a protirakovinné účinky a také snižuje krevní tlak.

Tip: pokud budete nakupovat řepu od farmářů, nechte si i zelenou nadzemní část a klidně ji do mixéru přidejte. Získáte tím další dávku užitečných látek, za které vám vaše tělo jedině poděkuje.

A nyní k polévce:

Příprava nám zabere asi 10 minut.

Na jednu porci raw řepové polévky potřebujeme:

Ingredience

Ingredience

  • 1 menší řepu
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1/2 lžičky miso
  • 3 malé stroužky česneku
  • maličký kousek chilli papričky (na obrázku je celá sušená, ale dejte raději jen půlku, i tak to bude ostré)
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • šťáva z méně než půlky citronu
  • hrst dýňových semínek
  • 1/2 malé červené cibule (plus 3 kolečka na ozdobu)
  • trochu konopných semínek na ozdobu
  • kousek zelené části z pórku na ozdobu

Postup přípravy raw řepové polévky:

  1. Řepu oloupeme, nakrájíme na menší kusy a dáme do mixéru.
  2. Přidáme vydlabanou půlku avokáda, miso, česnek, chilli papričku, droždí, citronovou šťávu, dýňová semínka, a červenou cibuli.

    Vše je připravené v mixéru.

    Vše je připravené v mixéru.

  3. Zalejeme (horkou) vodou a rozmixujeme.
  4. Bude potřeba přibližně 3/4 šálku vody, ale raději přilévejte postupně, až získáte požadovanou konzistenci.

    Připraveno k podávání

    Připraveno k podávání

  5. Servírujeme posypané konopnými semínky, kolečky cibule a na proužky nasekanou zelenou částí z pórku.

 

 

 

 

 

Pro více receptů a inspirace sledujte Hada a Lamu na FB.

 

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons