Raw vaječný likér

http://www.mynewroots.org/site/2014/12/from-my-cookbook-raw-vegan-eggnog/

Vaječný likér raw

Vaječný likér patří mezi tradiční vánoční pamlsky

Já jsem nikdy toto pití nemusela, už proto, že mi tyto sladké alkoholické likéry nějak zvlášť nechutnají.

U nás doma je to ale tradiční. Rozhodla jsem se tedy udělat „vaječňák“ zdravý a raw a účastnit se tak – alespoň symbolicky – této rodinné zvyklosti.

Hledala jsem na internetu na stránkách mých oblíbených food blogů, jestli už někdo podobný recept nevymyslel, a našla jeden skvělý přímo zde.

Tip mojí mámy: přidat do tohoto nealko vaječného koňaku trochu whisky. Já vím, že to úplně zdravé není, ale když jsou ty Vánoce… 😉

Na přípravu raw vaječného likéru budete potřebovat:

  • 1 zmražený banán (oloupeme a pokrájíme na kolečka, dáme do igelitového sáčku a přes noc necháme v mrazáku),
  • 2 sušené fíky (nebo 4 sušené datle),
  • 3 polévkové lžíce loupaných sezamových semínek (necháme namočené přes noc, ráno vodu slijeme a semínka propláchneme),
  • 2 polévkové lžíce loupaných konopných semínek,
  • šálek pekanového mléka (hrst pekanových ořechů namočíme přes noc do vody, ráno dáme ořechy i s máčecí vodou do mixéru a přidáme ještě šálek čisté vody – celkem asi 1,5-2 šálky vody),
  • 1-1,5 čajové lžičky koření CHINESE FIVE SPICE (prodává Tesco) – pokud nemáte tuto směs, můžete přidat každý druh koření zvlášť (badyán, skořice, fenykl, černý pepř, hřebíček),
  • 0,5 čajové lžičky skořice navíc + špetku na ozdobu,
  • trošku citronové šťávy.

Postup – raw vaječný likér:

Vše mixujeme, dokud nezískáme hladkou a krémovou konzistenci. Podáváme ozdobené skořicí (a s kapkou whisky).

Krásné vánoční svátky!

(přeje i Had a Lama, www.facebook.com/hadalamazijizdrave)

 

 

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons