Snídaňová kaše z lněného semínka

Dnes připravujeme chutnou snídani ze superpotravniny   – lněných semínek, které snižují vysoký cholesterol, brání zácpě, působí jako prevence proti rakovině a zajišťují hormonální rovnováhu.

Lněná semínka mají protivirové, protibakteriální a dokonce i protiplísňové účinky. Pomáhají udržovat mladistvý vzhled pleti. Pokud jde o živiny, tak obsahují vitaminy B1, B2, B3, B5, B6, E, dále vápník, železo, hořčík, zinek, vlákninu, bílkoviny, omega – 3 mastné nenasycené kyseliny.

Snídaňová kaše z lněného semínka – 2 porce ingredience:

snidanova-kase-z-lneneho-seminka

Kaše z lněného semínka s ovocem

2 jablka
1 banán
1 lžíce zlatého lněného semínka
2 čajové lžičky skořice (nebo mletého kardamonu)
vodu (nahradit např. mlékem – mandlové atd.)

Postup přípravy snídaňové kaše z lněného semínka:

1.) Lněné semínko namočíme přes noc do čisté vody.

2.) Oloupeme jablka a nakrájíme na menší kousky (pro snadnější mixování). Oloupeme banány a rozdělíme na menší kousky. Lněné semínko propláchneme.

3.) Všechno smícháme a rozmixujeme (tyčovým mixérem nebo jakýmkoliv jiným mixérem). Přidáme 1/4 hrnku vody a dostatečně promixujeme, dokud nemáme hladkou konzistenci. Podle potřeby přidáváme vodu.

Tip: na vylepšení kaše z lněného semínka

Místo vody můžeme použít mandlové mléko nebo čerstvý džus. Také můžeme přidat lžíci konopného semínka. Můžeme přidat oříšky, góju, dýňová semínka, slunečnicová semínka nebo rozinky (datle nebo jakékoliv jiné sušené ovoce).

Směs také můžeme připravit den předem. Oříšky, semínka a sušené ovoce je nutno předem máčet. Přidávat je do směsi čerstvé, tedy těsně před konzumací.

Dobrou chuť 🙂

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons