Superzmrzlina

Zmrzlina je podle mě asi nejoblíbenějším dezertem. Vlastně neznám skoro nikoho, kdo by neměl zmrzlinu rád.

Hotová zmrzlina ozdobená konopnými semínky a mátou

Hotová zmrzlina ozdobená konopnými semínky a mátou

Háček je ale v tom, že tradiční receptura na její výrobu skrývá mléčné výrobky, cukr a někdy také vejce. Ingredience, které nejí ani vitariáni ani vegani. No nedělám si iluze, v dnešní době se dokonce i tyto přírodní ingredience pravděpodobně nahrazují spoustou chemických chutí, které by zas neměl jíst asi vůbec nikdo.

Každopádně, nechtěla jsem tady nějak poučovat, co by kdo měl a neměl jíst, ale spíš naopak nabídnout alternativu, která by byla vhodná A CHUTNÁ pro všechny.

Díky bohu, že nás příroda zásobila banány a místní obchod se spotřebičemi zase mrazákem. Tak si můžeme vyrobit skvělou zmrzlinu a dát si ji bez výčitek.

Dalším stupňem už bude jen přidání některých superfoods, čímž uděláme z dezertu vyloženě medicínu 🙂 jak se vám to líbí?

Příprava bez zamražení banánů zabere asi 10 minut

Ingredience na 4 kopečky různých příchutí:

Slovníček:

Spirulina – spirulina je mořská řasa, která v sobě skrývá neuvěřitelné množství vitamínů, minerálů, antioxidantů a to není zdaleka všechno, je také bohatá na protein a B complex vitamínů (včetně vitamínu B12, který je při veganském způsobu obživy v nedostatku)

Acai – prášek z bobulí acai má vysokou koncentraci antioxidantů, čímž chrání nejen proti civilizačním onemocněním, ale také proti stárnutí (dámy!). Kromě jiného zlepšuje funkce trávicí soustavy, posiluje imunitu a má protirakovinné účinky.

Postup přípravy superzmrzliny:

Banánová zmrzlina

Banánová zmrzlina

Banánová, jahodová, spirulinová a acaiová zmrzlina :)

Banánová, jahodová, spirulinová a acaiová zmrzlina 🙂

  1. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme to igelitového sáčku přes noc zmrazit.
  2. Druhý den vyjmeme banány z mrazáku a rozdělíme na 4 díly.
  3. Je třeba, abychom použili mixér, který je schopen rozmixovat i led.
  4. Rozmixujeme první porci banánu a naservírujeme do misky.
  5. Ke druhé porci přidáme jahody/maliny a čerstvou mátu. Opět rozmixujeme a naservírujeme.
  6. Dáme 1/2 lžičky spiruliny do hrnečku a zalejeme kapkou vody (množství pouze dostatečné na rozpuštění), až se spirulina rozpustí přilejeme ke třetí porci zmraženého banánu a rozmixujeme.
  7. Ke čtvrté porci přidáme lžičku acai a nastrouhanou citronovou kůru. Rozmixujeme.

Sledujte více veganských receptů na FB Hada a Lamy

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons