Velikonoční mrkvová vajíčka

Hotová vejce

Hotová vejce

Každý svátek či významná událost je pro nás „bloggery“ (ano, zatím to dávám do uvozovek, doufám, že jednou to o sobě budu moct prohlásit s větším přesvědčením) příležitostí jak se tzv. předvést (popustit uzdu fantazii, nechat se unést větrem inspirace atd.).

S Velikonocemi to nemělo být jiné, jenže…

Jako naschvál, právě, když jsem se nechala unášet výše zmíněným větrem, rozbil se mi mixér. Všichni vitariáni mi určitě potvrdí, že v raw kuchyni jste bez mixéru doslova ztraceni. No nic, budu prostě muset být ještě o něco vynalézavější. Nebudu vás ale otravovat detailními problémy z mé kuchyně, protože pro vás to naopak znamená jednu velkou výhodu!

Znáte raw dezert, který zvládnete i bez mixéru, což znamená, že si ho můžete připravit i na návštěvě u příbuzných nebo na cestách.

Uznejte, že to se může hodit.

Celá příprava, když nepočítám čas na ztuhnutí, zabere asi tak 15 minut.

Na 4 vajíčka budeme potřebovat:

Ingredience

Ingredience

  • 1 větší mrkev
  • 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu
  • 1 polévková lžíce 100% arašídového másla (je docela výrazné, pokud dáváte přednost jemnější chuti, použijte například mandlové máslo)
  • hrst rozinek

Na čokoládovou polevu:

 

Postup:

Vytvarovaná vajíčka čekají jen na polevu.

Vytvarovaná vajíčka čekají jen na polevu.

Vejce v čokoládové polevě

Vejce v čokoládové polevě

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy.
  2. K mrkvi přidáme kokos a arašídové máslo a hněteme dokud se nám ingredience nespojí (můžete použít vidličku a ruce – to se osvědčilo nejvíc)
  3. Rozinky nasekáme najemno a vmícháme rovnoměrně do těsta.
  4. Ze vzniklého těsto vytvarujeme 4 „vejce“ standartní velikosti (samozřejmě lze vytvořit více vejcí menší velikosti – aspoň se s nimi bude manipulovat lépe než s těmito „pštrosími“ 😀 )
  5. Necháme chvíli uležet v lednici.
  6. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Rozpuštěný kokosový olej, javorový sirup a kakao smícháme a ve směsi vajíčka namáčíme.
  7. Dáme tak na půl hodiny vychladit do lednice a celý postup namáčení do čokolády zopakujeme (tím zafixujeme a sjednotíme vrstvu čokolády, nehledě na fakt, že tam prostě bude víc čokolády – to nikdy neuškodí).
  8. Opět necháme uležet v lednici a můžeme podávat.

P.S. Doufám že se vám ta poleva povedla lépe než mě 🙂

Sledujte také Hada a Lamu a jejich recepty.

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons