Vitariáni a Vánoce

Příprava ledové čokolády - semínka góji/kustovnice čínská

Příprava ledové čokolády – semínka Goji (Kustovnice čínská)

Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale zároveň také svátky dobrého jídla a cukroví. Pro vitariány je tato doba nejspíš trochu složitá – na jedné straně tradice, na druhé straně zásady vitariánství, které se s vánočním cukrovím příliš neslučují. Mám ale pro všechny dobrou zprávu – i vitariáni budou během letošních Vánoc mlsat!

A to ne jen tak ledajaké cukroví, nýbrž cukroví plné vitamínů, superfoods a hlavně chuti!

Co je potřeba připravit na vitariánské Vánoce?

Příprava ořechové košíčky - raw

Příprava raw ořechových košíčků

INGREDIENCE (přibližně 30 kousků cukroví)

4-5 hrstí lískových oříšků,
100 g sušených datlí (namočených přes noc),
3-4 lžičky kokosového oleje (necháme rozpustit na topení),
3 lžičky raw nepraženého kakaového prášku,
2-3 polévkové lžíce agáve sirupu,
2 banány (oloupeme, nakrájíme na kousky a v igelitovém sáčku dáme do mrazáku přes noc),
½ vanilkového lusku,
1 lžičku maca prášku,
Goji berries,
směs semínek podle chuti (sezam, len, chia),
papírové košíčky,
formičky na čokoládové bonbony.

Jaké cukroví budeme připravovat?

Ořechové košíčky - raw

Příprava ořechových košíčků s banánovo-vanilkovým krémem

  • Ořechové košíčky s banánovo-vanilkovým krémem.
  • Čokoládové kuličky s ořechovou náplní.
  • SUPERFOOD ledová čokoláda.

Postup přípravy ořechových košíčků:

  1. Nejdříve rozmixujeme v mixéru lískové ořechy na hrubý prášek.
  2. Vylejeme vodu z datlí a dáme je do mixéru k ořechovému prášku.
  3. Mixujeme, dokud nezískáme hladké těsto.
  4. Polovinu těsta vytvarujeme do papírových košíčků.
  5. Z druhé půlky těsta vytvoříme kuličky.
  6. Dáme odpočinout do lednice.
  7. Vyrobíme čokoládu: smícháme rozpuštěný kokosový olej s kakaovým práškem a s agáve sirupem do hladka.
  8. Oříškové kuličky namáčíme do čokolády pomocí špejle nebo párátka; vložíme zpět do lednice.

    Ořechové košíčky s banánovo-vanilkovým krémem - vitariánství

    Ořechové košíčky s banánovo-vanilkovým krémem

  9. Do čokoládové polevy přidáme maca prášek a nalejeme do formiček. Na každý takový bonbon nasypeme směs semínek a Goji.
  10. Čokoládičky umístíme do mrazáku.
  11. Nakonec umícháme krém na košíčky. Do mixéru dáme zmražené banány a vanilku z půlky vanilkového lusku a mixujeme, dokud nebude krém hladký.
  12. Cukrářským pytlíkem naplníme košíčky a ozdobíme badyánem.
  13. Práce na košíčcích musí proběhnout velmi rychle a ihned je dáme uležet do mrazáku, aby nám krém neroztál.
  14. Všechno cukroví je nejlepší skladovat v mrazáku až do doby těsně před podáváním.

Dominika Doležalová

Další recepty najdete také na www.facebook.com/hadalamazijizdrave

 

 

Čokoládové kuličky - Vitariánské Vánoce

Čokoládové raw kuličky – vitariánské Vánoce

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons