Základní těsto na vánoční cukroví

Vánoční svátky mají rády bohatý stůl a rodinnou pohodu. Jak tyto dvě věci chybí, je něco špatně. Do životů lidí nemůžeme mluvit, ale připravit si příjemně lahodné a hlavně super zdravé vánoční cukroví, můžeme. Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale mnozí lidé zapomínají, že jsou oslavou narození Ježíše Krista. Někdo může namítat, že je nevěřící a podobně, ale ať si uvědomí, že by bez tohoto křesťanského svátku nebyly žádné Vánoce. Děti by přišly o svoje dárky, na které se tak po celý rok těší.

Vánoční betlémy jsou symbolikou místa narození Ježíška, který slibuje lepší život a řád v něm. Betlémská hvězda, kometa, která předpověděla Ježíškův příchod, je také tradičním symbolem Vánoc. Tento sváteční čas přichází po adventním období, kdy by měli lidé rozjímat a přemýšlet o svém životě. Tato doba pokání trvá 4 týdny. Vrcholí dětmi oblíbeným Štědrým dnem a Božím Hodem. Na Štěpána není pána, to už je čas dovádění a veselení se. Je třeba se dobře bavit až do Masopustu. Po něm totiž následuje opět křesťanská postní doba před Velikonocemi, největším svátkem v roce.

Vánoční svátky začínají být lidmi i nenáviděny, protože se honí za dárky, úklidem a přípravami zbytečných věcí. K Vánocům patří pohoda, na kterou máme 4 týdny, proto je zbytečné se stresovat. Tato příprava je duševní a s přejídáním nemá nic společného.  Udělejte si krásné svátky, připravte si s dětmi zdravé cukroví a rozjímejte.

Dnes si vyrobíme základní těsto pro výrobu cukrovinek.

Základní těsto na vánoční cukroví – ingredience:

1 hrneček   mandlové mouky

1 hrneček   kešu mouky

1/2 hrnečku  strouhaného kokosu

3 – 4 velké lžíce Agáve sirupu

1 velké lžíce kakao (na tmavé těsto)

Pokud nemáte mandlovou nebo kešu mouku, tak stačí hodit do mixéru mandle a kešu oříšky. Samozřejmě jestli máte raději kokos nebo vlašský ořech, tak není problém zaměnit ingredience. Tento báječný recept je plný energie a zdravého mlsání.Myslete na vánoční přípravy s předstihem a nakupte si potřebné ingredience včas.

Všechny ingredience pořádně hněteme až připravíme pevnou hmotu. Pak musíme válečkem vyválet těsto na tenkou placku, ze které vykrajujeme formičkou  vánoční motivy. Následně necháme do rána na 40 stupňů vyschnout. Já preferuji sušit pomalu na papírových utěrkách, které vytáhnou tuk z oříšků. Sem tam cukroví otáčejte. Můžete využít taky sušičku.

Těšte se na lahodné vánoční kousky, které si můžete připravit i kdykoli během roku.

Show Buttons
Hide Buttons