Okurková polévka

okurkova-polevkaOkurková polévka – vyzkoušejte si připravit polévku z tak běžné zeleniny jako je okurka. Vše dolaďte chutným avokádem a koprem. Bylinky vše skvěle okoření. Dejte polévkám nový rozměr! Chutnají, jsou lehké a nutričně hodnotné.

Okurková polévka – ingredience:

1 velká okurka
1 avokádo
1 stonek kopru
½ šálek vody
2 lžíce nutričního sušeného droždí/lahůdkové
bylinky
sůl

okurkyPostup přípravy okurkové polévky:

Všechny suroviny rozmixujte tyčovým mixérem a utvořte pyré. Vznikne dokonalý soulad chutí a barev, které osvěží a skvostně chutnají.

Salátová okurka

Okurka čistí a detoxikuje tělo. Díky téměř 100 procentnímu obsahu vody je skvělým doplňkem zdravé a pestré stravy. Obsahuje jód, mangan, draslík, železo a hořčík. Játra, žlučník a ledviny mají tuto zeleninu v oblibě. Křemík a fluor se starají o velmi zdravé zuby, ale i vlasy. Okurka je přírodní direutikum. Okurka je oblíbená zelenina pro péči o pleť a pomáhá proti cukrovce, kocovině, oteklým očím a celulitidě.12-argumentu-proc-jist-vice-okurky

Kopr vonný

Kopr je častým účastníkem výsevu na zahrádkách, ale známý je už z dob starého Egypta. V dávných časech se přidával do vína a působil jako afrodiziakum i proti škytavce. Je úžasný nejen v omáčce, ale i v salátech a polévkách. Žvýkat se může jen tak, pro lepší dech. Díky kopru se zbavíte zažívacích obtíží. Obsahuje vitamín C a A. Tlumí kašel , zmírňuje koliku a působí proti nespavosti. Koprová koupel posiluje nehty a pleť.

Avokádo

Avokádo je plodem hruškovce přelahodného, a také fantasticky chutná. Uvnitř je žluté, na povrchu zelené až hnědé. Téměř 20 centimetrový plod je lahodný a jeho vnitřek se snadno roztírá, proto je častým zdrojem pomazánek. Obsahuje draslík, hořčík, fosfor, magnesium, ale i vitamíny C, E, K,  H,  B3 a B5. Vyznačuje se obsahem špičkových kyselin – palmitové, olejové a linolové. I když obsahuje avokádo více kalorií, je zdrojem dietní stravy. Avokádo dbá na správný chod srdce, hladkou kůži, odpuzuje jaterní a močové nemoci. Také snižuje krevní tlak. Je vynikající na dresinky a omáčky anebo jen jako dekorace stolu.

 

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons