Kiwano

Žlutý plod se zelenou dužinou roste v Africe, Kalaharské poušti. Má oválný tvar a je to jednoletá liána. Dužina je velmi šťavnatá a sladká, se žlutými semínky. Kombinace melounu a kiwi je nejpravděpodobnější výraz chuti kiwana. Lidé ho také přirovnávají k melounu a okurce. Asi ho musí člověk ochutnat a zjistit skutečnou pravdu.

Kiwano pojídáme přímo i se semínky. Rohatá okurka či meloun je prostředníkem při dietách a hubnutí. Draslík, hořčík, ale i vitamín C a A, vláknina, dodávají tělu to, co potřebuje. Kiwano je natolik atraktivní, že si ho oblíbili pěstovat i na Novém Zélandě, Izraeli, Chile anebo Kalifornii.kiwano

Jezte kiwano, po čem zůstanete fit a štíhlí

Kiwano se skládá z 90% vody, a je tedy ideální jídlo, které může poskytnout tělu potřebnou dodávku kapalného chladiva. Ovoce kiwano je také velmi bohaté na vitamín C, a tím posiluje imunitní systém a také zajišťuje zdraví a pohodu. Kromě toho, rohatý meloun také nabízí spoustu vlákniny, která činí proces hubnutí jednodušší a hlavně omezuje hlad. Nicotný obsah kalorií je zřejmý. Kiwano je báječný desert, přidává se do salátů ovocných i zeleninových. Úžasné je s oříšky, cibulkou anebo česnekem, koriandrem a limetkovou šťávou. Kiwano zdobí talíře díky své dekorativní slupce.

Při koupi kiwana pozor na jeho vzhled, aby bylo nepotlučeno a mělo perfektní slupku.

Důležité nutriční hodnoty (na 100 g): 44 kalorií

Obsah tuku 1,3 g
Sodíku 2 mg
Draslík 123 mg
Sacharidy 8g
Bílkoviny 1,8 g

 

Show Buttons
Hide Buttons