Zakysaná smetana – vitariánský způsob
Autor: rajce T. | 24 Leden,2014 | Publikováno v ReceptyJak si připravit zdravou zakysanou smetanu?
Zkuste tento vitariánský způsob přípravy. Připravte si vynikající zároveň i jednoduchý dip. Je taky vhodný do polévky.
V lednici vydrží 3-5 dnů. Využití kysané smetany najdete v dalším receptu např. rajská polévka.
Přísady potřebné k přípravě zakysané smetany:
1,5 hrnku kešu ořechů (nutné namočit do vody)
0,5-1 hrnek vody
šťáva z jednoho citronu
1 lžička nutriční kvasnice (lahůdkové droždí) nebo 1,5 lžíce jablečného octa
1 špetka soli
Příprava zakysané smetany:
Do mixéru vložte všechny přísady a klidně můžete přidat i více lžíc vody.