Zakysaná smetana – vitariánský způsob

smetana-kesuJak si připravit zdravou zakysanou smetanu?

Zkuste tento vitariánský způsob přípravy.  Připravte si vynikající zároveň i jednoduchý dip. Je taky vhodný do polévky.

V lednici vydrží 3-5 dnů.jei-raw Využití kysané smetany najdete v dalším receptu např. rajská polévka.

Přísady potřebné k přípravě zakysané smetany:

1,5 hrnku kešu ořechů (nutné namočit do vody)
0,5-1 hrnek vody
šťáva z jednoho citronu
1 lžička nutriční kvasnice (lahůdkové droždí) nebo 1,5 lžíce jablečného octa
1 špetka soli

Příprava zakysané smetany:

Do mixéru vložte všechny přísady a klidně můžete přidat i více lžíc vody.

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons