Okurkové závitky

DSCN5367

Hledáte osvěžující hlavní jídlo, nebo jen nápad na jednoduchý, ale efektní předkrm? Tenhle recept poslouží dobře oběma účelům. Okurka vás v letních měsících hydratuje a slunečnicový krém zasytí. Co víc si přát?

Snad jen to, že příprava vám nezabere víc než 10-15 min (podle toho jak jste rychlí 🙂 )

(Zdá se, že většina receptů na těchto stránkách vám nezabere víc než 15 min, že? A není to žádná náhoda. Snažím se o co nejjednodušší a nejrychlejší recepty, abyste je v pohodě zvládli i po náročném dni v práci. Tomu já říkám fast food! Dobrou chuť!)

DSCN5374

Ingredience na 2 porce:

  • 4 lžičky 100% slunečnicového krému (60ml)
  • Citronová šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 červené papriky (nechte si kousek na ozdobu)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mladou cibulku i s natí
  • špetku soli
  • špetku chilli
  • malou hrst čerstvého koriandru
  • 1 okurku hadovku

DSCN5363

Postup:

  1. Nejdříve si přichystáme okurek a škrabkou podélně nakrájíme dlouhé tenké plátky.
  2. Plátky posolíme a mezi ně vložíme papírovou utěrku, aby nasákla přebytečnou vodu.
  3. Mezitím si připravíme slunečnicovou pomazánku: rozmícháme slunečnicový krém s citronovou šťávou, můžeme přidat trochu vody aby byla konzistence vláčnější.
  4. Přidáme na velmi jemno nakrájenou červenou papriku, prolisovaný česnek, na velmi jemno nakrájenou cibulku , sůl, chilli a nasekaný koriandr.
  5. Vše dobře promícháme a pokud je potřeba, můžeme přidat ještě trochu vody.
  6. Vezmeme plátek okurky a po celé délce natřeme pomázánkou.
  7. Nakonec srolujeme a vytvoříme tím závitek.
  8. Nazdobíme na talíř podle své fantazie.

DSCN5361

Nechte se inspirovat k experimentům v kuchyni na FB Hada a Lamy.

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons