Okurkové závitky
Hledáte osvěžující hlavní jídlo, nebo jen nápad na jednoduchý, ale efektní předkrm? Tenhle recept poslouží dobře oběma účelům. Okurka vás v letních měsících hydratuje a slunečnicový krém zasytí. Co víc si přát?
Snad jen to, že příprava vám nezabere víc než 10-15 min (podle toho jak jste rychlí 🙂 )
(Zdá se, že většina receptů na těchto stránkách vám nezabere víc než 15 min, že? A není to žádná náhoda. Snažím se o co nejjednodušší a nejrychlejší recepty, abyste je v pohodě zvládli i po náročném dni v práci. Tomu já říkám fast food! Dobrou chuť!)
Ingredience na 2 porce:
- 4 lžičky 100% slunečnicového krému (60ml)
- Citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 červené papriky (nechte si kousek na ozdobu)
- 1 stroužek česneku
- 1 mladou cibulku i s natí
- špetku soli
- špetku chilli
- malou hrst čerstvého koriandru
- 1 okurku hadovku
Postup:
- Nejdříve si přichystáme okurek a škrabkou podélně nakrájíme dlouhé tenké plátky.
- Plátky posolíme a mezi ně vložíme papírovou utěrku, aby nasákla přebytečnou vodu.
- Mezitím si připravíme slunečnicovou pomazánku: rozmícháme slunečnicový krém s citronovou šťávou, můžeme přidat trochu vody aby byla konzistence vláčnější.
- Přidáme na velmi jemno nakrájenou červenou papriku, prolisovaný česnek, na velmi jemno nakrájenou cibulku , sůl, chilli a nasekaný koriandr.
- Vše dobře promícháme a pokud je potřeba, můžeme přidat ještě trochu vody.
- Vezmeme plátek okurky a po celé délce natřeme pomázánkou.
- Nakonec srolujeme a vytvoříme tím závitek.
- Nazdobíme na talíř podle své fantazie.
Nechte se inspirovat k experimentům v kuchyni na FB Hada a Lamy.