Řeřicha

Malé zelené listy řeřichy mají vlastní výraznou svěží téměř ředkvičkovou chuť. Řeřicha je bohatá na cenné látky. Tato jednoletka je nejen okrasou našich parapetů v zimě a zahrádek v létě. Obsaženými vitamíny tělo ochraňuje.Výzkum ukázal, ze při konzumaci lze předejít různé druhy rakoviny. Řeřicha opravuje poškozené buňky DNA.

Řeřicha

Lze si ji vypěstovat doma za oknem, roste jako z vody. Koupená semínka, jejichž cena se pohybuje v řádu desítek korun, se vloží do misky s vatou a klíčí. Potřebuje jen dostatek slunečního světla a zálivku. Již za týden se můžeme těšit na ojedinělou pochoutku.rericha

Co je na pěstování řeřichy nejlepší?

Můžeme ji odstřihnout a těšit se na to, že dvakrát až třikrát vyroste. Vitamínová bomba za pár korun, když není v zimních měsících po ruce zdravá zelenina ze zahrádky. Je skvělá do pomazánky, polévky anebo jen tak jako ozdobná pochutina.

Řeřicha je ideální pro očistu těla. Působí močopudně, a tak se čistí ledviny, krev a vše špatné jde z těla ven. Zdroj vitamínu C, thiaminu a beta karotenu. Je zdrojem draslíku, hořčíku, železa a vápníku. Podporuje trávení, proto ji můžeme přidat do tučnějších jídel.

Nejen, že je to skvělý pomocník při nachlazení, ale má i detoxikační účinky. Je zajímavé, že taková malá rostlinka dodá lidskému tělu tolik vitamínů. Salát s řeřichou je prostě unikát.

100 gramů má 11 kcal

Důležité nutriční informace (na šálek):

Vitamin A – 32%
Vitamin C – 24%
Vápník – 4%

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons