Salát ze syrového bílého chřestu

Jak připravit salát ze syrového bílého chřestu?

Salát ze syrového chřestuSalát ze syrového chřestuSalát ze syrového chřestu
Postup přípravy syrového chřestového salátu:

  1. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Odkrojíme i hlavičky (cca 3cm) – ty si schováme na ozdobu. Pokud jsou výhonky příliš silné, rozkrojíme hlavičky podélně napůl.
  2. Zbytek výhonků oloupeme a škrabkou na zeleninu z nich nakrájíme cca 3cm dlouhé hobliny.
  3. Smícháme vymačkanou šťávu z citrónu, pomeranče s olivovým olejem a trochou mletého pepře.
  4. Tento dressing promícháme s chřestovými hoblinami a necháme asi 20 minut marinovat.
  5. Smícháme s mixem listových salátů, rozdělíme do misek a ozdobíme chřestovými hlavičkami.
  6. Podáváme jako přílohu nebo samostatně jako lehký hlavní chod.

Množství ingrediencí –  vhodné pro 4 osoby
Doba přípravy salátu: 20 minut + 20 minut marinování

Dobrou chuť? Jaký je Váš oblíbený salát? Napište nám svůj recept.

Zdroj: obrázky z webu http://www.ceskychrest.cz

Vložit příspěvek

Show Buttons
Hide Buttons