Postup přípravy syrového chřestového salátu:
- Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Odkrojíme i hlavičky (cca 3cm) – ty si schováme na ozdobu. Pokud jsou výhonky příliš silné, rozkrojíme hlavičky podélně napůl.
- Zbytek výhonků oloupeme a škrabkou na zeleninu z nich nakrájíme cca 3cm dlouhé hobliny.
- Smícháme vymačkanou šťávu z citrónu, pomeranče s olivovým olejem a trochou mletého pepře.
- Tento dressing promícháme s chřestovými hoblinami a necháme asi 20 minut marinovat.
- Smícháme s mixem listových salátů, rozdělíme do misek a ozdobíme chřestovými hlavičkami.
- Podáváme jako přílohu nebo samostatně jako lehký hlavní chod.
Množství ingrediencí – vhodné pro 4 osoby
Doba přípravy salátu: 20 minut + 20 minut marinování
Dobrou chuť? Jaký je Váš oblíbený salát? Napište nám svůj recept.
Zdroj: obrázky z webu http://www.ceskychrest.cz